28-05-09

Dwars door de Zilten..

im156
Yo,

Eerst nog een beetje uitleg over de training van de vorige dagen. Maandag een rustige duurloop gedaan van 12 km. Na de zware training van zondag dacht ik zware benen te hebben, maar dat viel goed mee. Dinsdag heb ik niet gelopen omdat ik na samenspraak met het vrouwtje, besloten had om Dwars door de Zilten te lopen. Volgens het trainingsschema moest ik deze week een halve marathon lopen. Maar aangezien er alleen maar de 20 K van Brussel was.Maar ik zag het niet zitten  om tussen die enorme massa mensen te lopen. En trouwens moet ik naar een eerste communie deze zondag. Dus dan maar de Zilten.

Voor de wedstrijd nog eventjes met wat mensen gesproken : Christo en Gio die voor de korte wedstrijd kwamen, Didier Verstraete die zich goed voelde na enkele dagen rust.Maar vreesde een beetje de sterke tegenstand. Gert Luyckx die eens zonder filestress naar een wedstrijd gekomen was en die weer voor een pr ging.

Tijdens de opwarming liep ik Kristof Huyghe tegen. Dat was ook al een tijdje geleden en ik wou zijn ervaring over  de marathon van Rotterdam eens horen. Hij had een kloptje gehad in de 2de helft van zijn marathon.Dit kwam door te weinig te drinken....

Aan de start stond ik naast de super-sympathieke Veerle Dejaeghere. Ze ging niet door lopen omdat ze die namiddag teveel taart gegeten had. Enfin... Ik had besloten om niet te zot te starten. Na 1km liep ik samen met Veerle en die me vroeg hoe snel we liepen :3' 18"/km. Oei, dan zal het wel geen rustige duurloop worden ...Ik schrok er ook van want ik had het gevoel niet dat ik zo snel liep. Het was verwarrend met die lopers van de korte toer ertussen.We konden zo niet bepalen welke positie er gelopen werd. Tijdens de eerste toer stak ik Kristof  voorbij, wat ik niet goed begreep...Aan het begin van de derde toer kwam er een groepje met oa Veerle en Kristof. Ik mijn karretje eraan gehangen omdat ik al gevoeld had dat het op sommige stukken van het parcours zeer lastig was door de wind.Intussen toonde Veerle eens haar klasse... Al zwaaiend en babbelend liep ze vlotjes aan 17 km/hr.Op het einde van die 3de ronde begon ze het gaspedaal wat in te duwen.Resultaat : Ik eraf en wat verder nog 2 man eraf. Kristof Huyghe liep enkele honderd meters voor me . De laatste ronde probeerde ik het gaatje wat te dichten ,maar Kristof zijn diesel was aangeslagen..Aangekomen op de 15de plaats in een tijd van 49'41". Een gemiddelde snelheid van 3'34". Mijn bedoeling was om ten minste hetzelfde tempo te kunnen lopen als op de lakosta en dat was 3'40"..

Na de wedstrijd wat staan babbelen met Gert "Nieuw pr" Luyckx, via hem kwam ik in contact met andere loopbloggers. 't Was plezant. Ook nog eens gesproken met Marijke , die ook aan het trainen is voor de marathon. En die ook in vorm zit. 

22:40 Gepost door wouter in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

dwars door de zilten Proficiat Wouter, 'k heb u waarschijnlijk zien lopen in dat groepje met Veerle toen jullie me dubbelde

Gepost door: Tanghe Paul | 30-05-09

De commentaren zijn gesloten.