28-05-09

Dwars door de Zilten..

im156
Yo,

Eerst nog een beetje uitleg over de training van de vorige dagen. Maandag een rustige duurloop gedaan van 12 km. Na de zware training van zondag dacht ik zware benen te hebben, maar dat viel goed mee. Dinsdag heb ik niet gelopen omdat ik na samenspraak met het vrouwtje, besloten had om Dwars door de Zilten te lopen. Volgens het trainingsschema moest ik deze week een halve marathon lopen. Maar aangezien er alleen maar de 20 K van Brussel was.Maar ik zag het niet zitten  om tussen die enorme massa mensen te lopen. En trouwens moet ik naar een eerste communie deze zondag. Dus dan maar de Zilten.

Voor de wedstrijd nog eventjes met wat mensen gesproken : Christo en Gio die voor de korte wedstrijd kwamen, Didier Verstraete die zich goed voelde na enkele dagen rust.Maar vreesde een beetje de sterke tegenstand. Gert Luyckx die eens zonder filestress naar een wedstrijd gekomen was en die weer voor een pr ging.

Tijdens de opwarming liep ik Kristof Huyghe tegen. Dat was ook al een tijdje geleden en ik wou zijn ervaring over  de marathon van Rotterdam eens horen. Hij had een kloptje gehad in de 2de helft van zijn marathon.Dit kwam door te weinig te drinken....

Aan de start stond ik naast de super-sympathieke Veerle Dejaeghere. Ze ging niet door lopen omdat ze die namiddag teveel taart gegeten had. Enfin... Ik had besloten om niet te zot te starten. Na 1km liep ik samen met Veerle en die me vroeg hoe snel we liepen :3' 18"/km. Oei, dan zal het wel geen rustige duurloop worden ...Ik schrok er ook van want ik had het gevoel niet dat ik zo snel liep. Het was verwarrend met die lopers van de korte toer ertussen.We konden zo niet bepalen welke positie er gelopen werd. Tijdens de eerste toer stak ik Kristof  voorbij, wat ik niet goed begreep...Aan het begin van de derde toer kwam er een groepje met oa Veerle en Kristof. Ik mijn karretje eraan gehangen omdat ik al gevoeld had dat het op sommige stukken van het parcours zeer lastig was door de wind.Intussen toonde Veerle eens haar klasse... Al zwaaiend en babbelend liep ze vlotjes aan 17 km/hr.Op het einde van die 3de ronde begon ze het gaspedaal wat in te duwen.Resultaat : Ik eraf en wat verder nog 2 man eraf. Kristof Huyghe liep enkele honderd meters voor me . De laatste ronde probeerde ik het gaatje wat te dichten ,maar Kristof zijn diesel was aangeslagen..Aangekomen op de 15de plaats in een tijd van 49'41". Een gemiddelde snelheid van 3'34". Mijn bedoeling was om ten minste hetzelfde tempo te kunnen lopen als op de lakosta en dat was 3'40"..

Na de wedstrijd wat staan babbelen met Gert "Nieuw pr" Luyckx, via hem kwam ik in contact met andere loopbloggers. 't Was plezant. Ook nog eens gesproken met Marijke , die ook aan het trainen is voor de marathon. En die ook in vorm zit. 

22:40 Gepost door wouter in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

24-05-09

Kers op de taart.

YO,

Gisteren moest ik normaal een 70 min. lopen, maar ik voelde me zeer moe en had voor niets goesting.( ja, voor niets...)Aangezien ik wist dat het vandaag nog een zware ging zijn , heb ik een dagje rust genomen.

Vandaag was het dan de kers op de taart op mijn 130-km week : Een crescendo-duurloop van 34 km. Om de 11 km een tandje bijsteken.  De bedoeling was een tempo van 5'00",4'30",4'00".De eerste 11km gelopen aan een gemid. van 4'59"/km, dus dat is redelijk goed gelopen.De volgende 11 gelopen aan een gemid. van 4'23"/km en dat is er ook niet zover ernaast. De laatste 11km gelopen aan een gemid.van 4'09"/km. De eerste km's van deze versnelling kon ik vlot onder de 4 min.blijven , maar vanaf de 5 km had ik wind tegen, waren er  redelijk wat bergopjes en had ik ook al een pakje km's gelopen en wou ik ook niet boven de 165 bpm hartslag gaan. Vandaar dat ik wat boven mijn voorop gestelde gemiddelde zit. De laatste km dan rustig uitgelopen. Ik was redelijk diep moeten gaan op deze training, ben het eerste half uur toch redelijk kalm geweest. Zal wel goed slapen...

21:47 Gepost door wouter in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

22-05-09

kilometers vreten..

Yo,

deze week is er ééntje van veel kilometers. Als alles goed gaat,  dan zal ik er een kleine 130 km hebben. Dat begin je nu zo een beetje te voelen op het einde van de week. Gisteren was het ééntje van 2hr. Na de training had ik 24,91 km, een gemiddelde snelheid van 12,2km/hr en een gem.hartslag van 136 bpm.Misschien iets trager , maar er was redelijk wat wind. Vandaag bijna eenzelfde training : 140 minuten,een gemiddelde snelheid van 12,6 km/hr en een gem.hartslag van 134 bpm en 21,15 km. Morgen is het wat rustiger : 15 km.

 

23:06 Gepost door wouter in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

20-05-09

Goed geslapen...

yo,

Het is toch een wereld van verschil als je een nacht kan door slapen. Deze morgen was ik redelijk uitgeslapen, wat wel nodig was , want er stond een snelle duurloop op het programma. Eerst een kilometer aan een rustig tempo (warming -up) en dan het gashendeltje wat meer open. Ik kwam al vlug op marathontempo van 3'55" en dit met een hartslag van 158 bpm. Aan km 7 is het anderhalve kilometer bergop. Daar moest ik een stuk vertragen 4'15"/km om binnen mijn hartslaglimiet te blijven. Na deze klim kon ik weer op mijn vorig tempo komen. De laatste km was ook nog zwaar :Wind tegen en lichtjes bergop. Daar heb ik op mijn tanden moet bijten, maar ik had er dan ook 11,2km opzitten waarvan 10  aan een stevig tempo.

22:03 Gepost door wouter in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-05-09

Zware benen...

Yo,

Gisterenmorgen naar het werk gelopen. Maar het ging mij niet zo goed af. Zware benen en pijn aan mijn schouder. Die schouder : Wel zondagnamiddag plots een stekende pijn . Zonder dat ik een speciale beweging gemaakt had??? Oud worden, heLachen.  Bij mijn aankomst op het werk bleek dat ik toch niet zoveel trager gelopen had dan anders. s'Avonds dan een goeie zalf aan de schouder gewreven. Vandaag was het al een beetje beter. Deze avond een toer gelopen van 16 km. De eerste km gingen goed,maar vanaf km 7 terug zeer zware benen en een hartslag die hoger was dan anders. Thuis gekomen was het vatje kompleet leeg. ( OORZAAK: Onze Wieze slaapt al 2 nachten niet zoals het hoort....Papa is een klein beetje veel moe) Na het avondmaal en een frisse douche ben ik er wat door gekomen. Vroeg slapen is de boodschap. Hopelijk slapen mijn dochters eens een nachtje door, anders zou ik wel eens kunnen sneuvelen.

21:03 Gepost door wouter in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-05-09

Zondagmorgentraining.

Yo,

Deze morgen om 08hr afgesproken met Dirk. Ter afsluiting van de rustweek , was er vandaag nog 27 km af te lopen. Wat minder dan vorige week. Samen op het gemak 10 km gelopen, voordat we om 8hr 45 bij de rest van AC Guynemere kwamen. Daar nog eens de verschillende wedstrijdverslagen gehoord over de corrida. Het grootste deel van de 16 km dat we samen liepen was aan een rustig tempo. De laatste 2 km kwamen de trekpaarden weer naar voor om het tempo op te drijven naar 4'15". Uiteindelijk de laatste km losgelopen, had geen zin meer om nog te sprinten. Dan op het gemak naar huis gelopen . Zo zijn we klaar voor een zware trainingsweek ( 130 k)

21:35 Gepost door wouter in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

St -Rembertcorrida te Torhout.

Yo,

Vrijdag was er dus de corrida te Torhout. Volgens mijn trainingsschema had ik een 10 km af te leggen in 35 min. Dus aan 17km/hr. Vooraf had ik al eens kontakt gehad met Olivier D'Haene. Hij is ook aan het trainen voor de Nacht en hij wil graag dezelfde tijd lopen als  ik. Tevens kent hij nog een derde loper voor die tijd. Samen zijn we sterker...

Voor de wedstrijd had ik Olie al vlug gevonden. Tijdens de opwarming wat over de marathontraining gepraat. Hij was er verbaasd over dat ik al zoveel km liep, maar hij heeft een goede winter gehad . Ik heb deze winter niet veel kunnen doen... Vandaar het hoge aantal km. En ook volg ik strikt het schema...

De start van de wedstrijd was weer een heksenketel. De eerste 100 meter was het oppassen om niemand omver te lopen of omver gelopen worden (en dit met de nodige valpartijen). Aan km 2 kwamen we door aan 6'20". Redelijk zot dus... Aan km 3 kwam ik Koen De Ridder tegen , trainingsmaat van op FLAC Ieper. Supertalent op de korte afstanden, maar omdat hij ook een jonge vader is, is het trainen wat minder... Aan km 5 kwamen we door aan 17', nog altijd samen met Olie. De tijd van 35 minuten zat er dus nog in, maar we hadden al konstant wind mee gehad. Dus vreesde ik voor de 2e helft. Deels door het bos was die wind wat gebroken. Aan km 8 was de tank plots leeg ( Te weinig wedstrijdritme???)en moest ik gas minderen en Olie laten lopen. Toen ik aan de laatste km begon kwamen ze mij voorbij met een man of 8. Ben dan weer sneller gaan lopen.Moet ook nog leren vertrouwen hebben in mijn Garmin. Ik dacht dat er nog een lusje bij moest. Maar de laatste 300 meter waren recht op de finish toe. Bij het afklokken had ik 35'15". Zeer goed dus. Olie was 15 sec voor. Koen was maar 2 plaatsen achter... En de anderen van Poelkapelle? Wel , eerst was er Didier Verstraete ( In feite van Langemark) die een zeer mooie 9de plaats behaalde, zelfs nadat hij aan km 6 gevallen was. De volgende was Mario Vanacker op de 15de plaats.  ( En hij staat niet scherp zeker...)Christoph Fieuw was niet zover achter op mij  (55e). De volgende was dan Niek Vanthomme , met Ignace Gruwier in zijn kielzog.De volgende was Danny Vanhevel op de 223ste plaats. En dan was er ook nog collega Aguafinner Gert Luyckx die onder de 40' wou gaan en met een tijd van 39'15'' daar ook gelukt in is. Veel tevreden gezichten dus...

21:25 Gepost door wouter in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |