20-06-09

Een Nacht met gemengde gevoelens...

Yo,

Gisteren voor de eerste keer kennis gemaakt met het fenomeen " De Nacht". Bij het zoeken naar een parkeerplaats , verschoot ik me al een bult van al dat volk die daar rond liep. Ik met m'n dom hoofd had er niet bij stil gestaan dat er ook nog ZEER veel wandelaars mee doen... In de zaal ,voor afhaling van de nummers was het ook al een drukte van jewelste. Wat is me dat hier ? Bon, ik stek daar een kleedkamer binnen , dezelfde als op de Corrida en wie zit daar ook ? Den Ollivier D'haene, waarmee ik samen ging lopen.( Toeval of niet ?)Dat was al een grote opluchting en heel veel moeite gespaard om elkaar te vinden.

In de startzone stonden we (Ollie en ik) redelijk vooraan, tussen al die ultraloopers. Knal en weg waren wij. We waren redelijk snel gestart: 3"33' na de eerste km. Het voordeel hiervan was dat voor de grote meute liepen. Het nadeel : Wel we hadden in feite afgesproken met nog enkele mensen. Wij maar denken dat ze voor ons liepen...Na 3 km toch wat beginnen remmen en nog eens goed rond gekeken. Een vijfhonderd meter achter ons liep een 30-tal man , met daarbij de anderen. We stonden in twijfel: Doorlopen of wachten op die groep. We hadden ook al gemerkt dat er veel wind was, dus ging het in ons voordeel spelen mochten we ook in de groep zitten. Dus wij laten het tempo wat zakken en wachten....Toen we plots aan km 10 kwamen en toen we zagen dat we al een minuut achter zaten op schema en ze nog niet bij ons waren, besloten we om terug het tempo te verhogen en het met ons beiden te proberen. Werden we ingelopen, geen probleem... Het dichtste dat ze gekomen zijn is een 50 meter. Rond km 27 was er van die groep niet veel meer te bespeuren. Intussen zaten we mooi op schema voor 2. 48 uur.Halverwege doorgekomen aan 1.23 uur.  Vlotjes ronden we de kaap van de 30. Nu was het eventjes oppassen voor de man met de hamer. 31,32,33,34,35 km zonder enige problemen. Bij het beginnen van km 36 begon Ollie het wat moeilijker te krijgen. Plots was er een gat van een kleine 50 meter. Ik bleef het tempo houden. Aan km 37 kwam ik die kleine ellendeling ( met  een grote hamer ) tegen. Mijn benen werden loodzwaar en ik moest vertragen. Het tempo zakte van 3"58' naar 4"17' . ( Vreemd  dat we bijna op hetzelfde moment onze dreun kregen. Was door de wind? Was het omdat het dan ongeveer donker werd ? Ik weet het nog niet , maar het was wel iets raars.)De laatste kilometers heb ik op mijn tanden moeten bijten. Eindelijk, onder de brug , tussen al het volk ( kippevelmoment...) En dan de aankomst zien met de eindtijd. 2.52.28 uur . Een kleine ontgoocheling... Ik had zo graag onder de 2.50 uur gelopen. Het record van Dirk zal nog een beetje blijven.

Maar dan kwamen toch de positieve vibes : Dit was nog maar mijn derde marathon . (Waarvan er eentje bij was waar ik voor haas gespeeld heb) EN ik had mijn PR verbroken met 5 minuten.(  Ollie had ook zijn pr verbroken.) Uiteindelijk bleek dat wij respectievelijk 14de en 15de waren...Wat ook een mooie prestatie is. En we hebben weer een doel om naar te trainen : die 2.48 uur moet haalbaar zijn.( oa op een sneller parcours met minder wind. Dit was een marathon die ik redelijk zwaar vond , door die wind. Ik zal wel niet de enige zijn met dat gevoel. Bij de toppers zijn er ook geen toptijden gelopen en dat wil ook al iets zeggen.

Tja en eerlijk is eerlijk :" Mario je had gelijk : onder de 2.50 uur lopen er niet veel...  "

 

16:41 Gepost door wouter in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat met je PR! Ik denk dat het feit dat het een avondmarathon er ook voor een deel tussen zit (mindere tijden). Op het moment dat je normaal bijna in bed kruipt om te rusten ben je nog aan het lopen...

Gepost door: Spencerwoman | 20-06-09

Dikke proficiat Chapeau hoor.
Toch wel een heel mooie tijd vind ik persoonlijk.
En dan nog kunnen beslag leggen op de 15de plaats. Amai zeg, daar kan ik alleen maar van dromen hoor.

Gepost door: Den Gio | 20-06-09

STERK ! Als je met iemand van Koekelare loopt dan kan je alleen maar een goed resultaat hebben ! ( tenminste als je niet bij deze Koekelarenaar blijft !!! ). Prachtig gelopen en inderdaad met een beter lopend parcours en geen wind zit er nog een betere tijd in, niettegenstaande je tijd die je nu loopt, daarvan kunnen de meeste lopers alleen maar dromen. Een dikke proficiat !

Gepost door: wim | 20-06-09

Ja amai mijn voeten Gerard!!! Ik doe het je niet na. 't Is ooit anders geweest toen we samen sigaren rookten. Ik zal dit jaar niet meer op het toneel verschijnen. Volgende week ga ik 4 maand op grote hoogte trainen in Afganistan (voor zover dat mogelijk zal zijn)

Gepost door: Dominique (met que) | 21-06-09

Respect Ik zag je naam prijken in de uitslag. Een heel sterke prestatie in een marathon die niet bekend staat als 'snel'. Ooit zal ik me toch ook moeten wagen aan de marathon ...

Gepost door: CT | 21-06-09

Knap Proficiat met je PR en een mooie tijd!!!

Gepost door: sandra | 21-06-09

proficiat met je mooie snelle tijd en je plaats Het was een zwaar parcour, veel wind op kop, maar je hebt dat zeer goed gedaan, groetjes van een vriendin van Christine Mees.Ik kwam kijken naar mijn zoon en schoonzoon en vrienden die ook 42 km lopen

Gepost door: patricia cnudde | 22-06-09

De commentaren zijn gesloten.