25-06-09

the week after....

Yo,

zo we zijn er weer mee begonnen. Zaterdag en zondag had ik ferm zeer in de bovenbenen. Uit een stoel komen en de trap oplopen waren nog het slechtste. Maandag was het al een stuk beter , maar ik besloot om toch nog niet teveel te bewegen....Dinsdag met de fiets naar het werk geweest, net zoals woensdagmorgen. Gisterenavond dan terug gelopen van het werk. De eerste 3km geen problemen , maar vanaf dan verzuurden mijn bovenbenen. Ik kon moeilijk terugkeren,dus op zeer rustig door gelopen. Deze morgen ook naar het werk gelopen en weer hetzelfde probleem van de verzuring. Ondertussen nog eens mijn marathon overlopen in het kopje. Als ik nog eens een marathon loop en er zijn mensen die voor dezelfde tijd gaan , zullen we toch vooraf goed moeten afspreken. Niet zoals nu: Veel tijd verloren met te wachten en dan ook je tempo die gebroken is.. De volgende keer wacht ik niet en blijf konstant MIJN tempo lopen.Omgekeerd ook : als ik niet mee ben met de groep zal ik ook MIJN tempo blijven lopen en niet versnellen. Je bekoopt het toch op het einde. Wat ook een groot verschil maakte was dat er  geen begeleider mee mocht met de fiets. Dat beetje water dat je binnen krijgt via de bekertjes , dat  is toch wel een verschil als je eens uit je eigen bidon kunt drinken. Ik ben nu ook al een beetje meer op mijn gemak bij het horen dat een avondmarathon anders lopen is dan een dagmarathon. Kwestie van het bio-ritme en ook de vermoeidheid van een ganse dag werken , enz.Dat zijn allemaal dingen die me doen geloven dat ik onder de 2. 50 uur kan lopen. Het kriebelt om de IFF te lopen, maar er zijn dan veel plaatselijke stratenlopen die ik zeer graag zou lopen. En aangezien ik van het principe ben om niet alles tegelijk te doen.....Dat waren een beetje de mijmeringen over de marathon , nu nog hier en daar een kleine wedstrijd lopen, om nog wat te genieten van de goede konditie. Waar en wanneer weet ik nog niet , moet nog eens de kalender bekijken.

21:44 Gepost door wouter in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

20-06-09

Een Nacht met gemengde gevoelens...

Yo,

Gisteren voor de eerste keer kennis gemaakt met het fenomeen " De Nacht". Bij het zoeken naar een parkeerplaats , verschoot ik me al een bult van al dat volk die daar rond liep. Ik met m'n dom hoofd had er niet bij stil gestaan dat er ook nog ZEER veel wandelaars mee doen... In de zaal ,voor afhaling van de nummers was het ook al een drukte van jewelste. Wat is me dat hier ? Bon, ik stek daar een kleedkamer binnen , dezelfde als op de Corrida en wie zit daar ook ? Den Ollivier D'haene, waarmee ik samen ging lopen.( Toeval of niet ?)Dat was al een grote opluchting en heel veel moeite gespaard om elkaar te vinden.

In de startzone stonden we (Ollie en ik) redelijk vooraan, tussen al die ultraloopers. Knal en weg waren wij. We waren redelijk snel gestart: 3"33' na de eerste km. Het voordeel hiervan was dat voor de grote meute liepen. Het nadeel : Wel we hadden in feite afgesproken met nog enkele mensen. Wij maar denken dat ze voor ons liepen...Na 3 km toch wat beginnen remmen en nog eens goed rond gekeken. Een vijfhonderd meter achter ons liep een 30-tal man , met daarbij de anderen. We stonden in twijfel: Doorlopen of wachten op die groep. We hadden ook al gemerkt dat er veel wind was, dus ging het in ons voordeel spelen mochten we ook in de groep zitten. Dus wij laten het tempo wat zakken en wachten....Toen we plots aan km 10 kwamen en toen we zagen dat we al een minuut achter zaten op schema en ze nog niet bij ons waren, besloten we om terug het tempo te verhogen en het met ons beiden te proberen. Werden we ingelopen, geen probleem... Het dichtste dat ze gekomen zijn is een 50 meter. Rond km 27 was er van die groep niet veel meer te bespeuren. Intussen zaten we mooi op schema voor 2. 48 uur.Halverwege doorgekomen aan 1.23 uur.  Vlotjes ronden we de kaap van de 30. Nu was het eventjes oppassen voor de man met de hamer. 31,32,33,34,35 km zonder enige problemen. Bij het beginnen van km 36 begon Ollie het wat moeilijker te krijgen. Plots was er een gat van een kleine 50 meter. Ik bleef het tempo houden. Aan km 37 kwam ik die kleine ellendeling ( met  een grote hamer ) tegen. Mijn benen werden loodzwaar en ik moest vertragen. Het tempo zakte van 3"58' naar 4"17' . ( Vreemd  dat we bijna op hetzelfde moment onze dreun kregen. Was door de wind? Was het omdat het dan ongeveer donker werd ? Ik weet het nog niet , maar het was wel iets raars.)De laatste kilometers heb ik op mijn tanden moeten bijten. Eindelijk, onder de brug , tussen al het volk ( kippevelmoment...) En dan de aankomst zien met de eindtijd. 2.52.28 uur . Een kleine ontgoocheling... Ik had zo graag onder de 2.50 uur gelopen. Het record van Dirk zal nog een beetje blijven.

Maar dan kwamen toch de positieve vibes : Dit was nog maar mijn derde marathon . (Waarvan er eentje bij was waar ik voor haas gespeeld heb) EN ik had mijn PR verbroken met 5 minuten.(  Ollie had ook zijn pr verbroken.) Uiteindelijk bleek dat wij respectievelijk 14de en 15de waren...Wat ook een mooie prestatie is. En we hebben weer een doel om naar te trainen : die 2.48 uur moet haalbaar zijn.( oa op een sneller parcours met minder wind. Dit was een marathon die ik redelijk zwaar vond , door die wind. Ik zal wel niet de enige zijn met dat gevoel. Bij de toppers zijn er ook geen toptijden gelopen en dat wil ook al iets zeggen.

Tja en eerlijk is eerlijk :" Mario je had gelijk : onder de 2.50 uur lopen er niet veel...  "

 

16:41 Gepost door wouter in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

16-06-09

het zit erop

Yo,

zo de laatste training voor de marathon zit erop. Vandaag nog eens een kleine interval gedaan op de piste; 4 x 1600 m aan marathontempo. " Smooth, like a gloove" zou ik zeggen . De vorige dagen wat rustiger aan gedaan. Gisteren een uurtje gelopen, had een 13km zonder veel problemen. Nu een beetje rusten en de zenuwen onder kontrole houden. De weergoden zouden ons gunstig gezind zijn  voor vrijdag. Best nog eens naar de arme klaren lopen met een vette biefstuk....

Voor al de NVV-bloggers: Veel succes en mocht je het klein mannetje met de grote hamer tegenkomen, denk dan : " Try harder, sucker....."

22:37 Gepost door wouter in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

12-06-09

laatste loodjes....

Yo,

Ze zeggen wel eens dat de laatste loodjes het zwaarst wegen. Wel, na deze week sluit ik me daar volledig bij aan. Eerst en vooral beginnen de lange duurlopen door te wegen en dit op alle vlakken. Dan deze week een paar keer "het sop uit mijn kl..." geregend. Och ja er zit dan heel veel zuurstof in de lucht..... Deze week nog eens een zware interval gelopen. 3  keer 5km aan marathontempo, met warmingup en 10 minuten pauze tussen iedere 5km. Op het einde van de rit had ik toch 22 km op de teller staan. En ik was het gewaar...De laatste 5 was het wind tegen en er was veel wind. Ik heb moeten diep gaan om mijn tempo te kunnen houden. De rest van de week waren het rustige duurlopen, de langste was er eentje van 16 km. Morgen loop ik niet en dan zondag doe ik er 27 km. En volgende week zal er niet veel meer gelopen worden. Trouwens,vinden jullie ook niet : het weer vandaag kwam een week te vroeg...

Och ja, Gert : je opmerking was terecht. Ik had niet gezien dat het uur niet juist was. Heb een kleine aanpassing gedaan en het zou nu juist moeten zijn....

23:19 Gepost door wouter in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-06-09

een kleine samenvatting

Yo,

her een kleine samenvatting van de voorbije dagen. Waarom een samenvatting ? Wel ik heb de laatste dagen veel lange duurlopen gedaan en daar is niet spectaculairs over te vertellen. Gisteren heb ik , ipv de zondagmorgen , mijn lange duurloop afgewerkt. Dit omdat ik vandaag reserve was als bijzitter voor de verkiezingen. Een kleine 34 km had ik op de teller. Vanmorgen ferm tegen mijn goesting naar het stemlokaal. Maar drie werf hoera: ik mocht naar huis. Zo kon ik mee met de bende van Ac Guynemere.( DE SPORTPLOEG VAN HET VOORBIJE JAAR )Voor de meesten was het de laatste lange duurloop voor de Mc Bride run. Hier en daar zijn er die nog eens polsen of ik mee loop. Helaas, met de week daarop de marathon , zou ik er een training moeten van maken. En als je een beetje in vorm bent en je moet dan met de rem oplopen, da's ook niet plezant... Ik ken mezelf en zou dan uiteindelijk toch doorlopen, met kans op een blessure...

Vandaag vroeg Mario mij welke tijd ik voor ogen had op de marathon. Onder de 2.50 uur, zei ik hem. Ik wil het record van Dirk .Mario had er een beetje zijn twijfels over. Wat zijn volste recht is. Konstant aan 15km/hr lopen is toch al deftig. Ik zal toch proberen hem het tegendeel te bewijzen..... "the machine is still alive"( Fear Factory....)

20:18 Gepost door wouter in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

03-06-09

darmproblemen...

YO,

gisterenochtend met veel moeite uit mijn bed geraakt. Maandag was het pensioenviering van mijn schoonvader en tegen dat de zaal in orde was... We zaten om 00.30 uur in ons bed . Om 05.30 uur waker geschoten en niet meer in slaap geraakt. Het lopen naar het werk viel goed mee, maar toen ik in de waterzuivering aan kwam plots felle buikkrampen. Normaal gezien ging ik 's avonds naar de atletiek voor intervaltraining, maar ik voelde me zo slap als een vod.

Vandaag had ik nog last van de darmen, maar was niet zo ellendig als gisteren. Dus besloot ik om mijn duurloop van 2 uur te lopen.Had mij voorzien van genoeg wc-papier. ( Heb het toch 1 keer nodig gehad...) De duurloop viel goed mee. Er was redelijk wat wind , maar ik kon goed mijn tempo houden. Aan de helft was het precies een stuk beter met de buik. Het zal morgen wel volledig genezen zijn. ( Hopelijk...)

20:49 Gepost door wouter in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-06-09

lange duurloop op zondag.

Yo,

Zaterdag heb ik een kleine 15 km gelopen. Ik ben maar laat aangezet, omwille van de warmte. Maar om 17hr was het nog steeds goed warm.Toch weer een beetje zware benen in het begin, het zullen wel nog een beetje naweeën zijn van woensdag.Maar ik had wel weer een gemiddelde van 12,7km/hr dus nog zo slecht niet.

Zondag moest ik wat kilometers doen, om mijn weekgemiddelde wat op te drijven. Dat heb je dan als je 2 rustdagen pakt. Dus kwart voor acht aangezet. Toch eerst weer dat gevoel van die zware benen, maar de eerste km waren dan ook bergop... en wind tegen.Toen ik om 8hr40 aan het dorpshuis kwam, had ik al 10 km. We zijn dan met de AC Guynemere groep naar het Sas van Boezinge gelopen en terug. Dat was een kleine 19km en dan nog 2 km naar huis en ik had er 31 op de teller staan. Het doel was bereikt. Volgende week weer veel km trainen, maar het is de laatste zware week...

14:22 Gepost door wouter in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |