07-09-09

Stratenloop Poelkapelle

Yo,

gisteren was er dus de stratenloop hier in Poelkapelle. Tot zaterdagavond heb ik liggen tobben hoe ik deze wedstrijd ging aanpakken. Waarom? Wel de marathon is nog altijd prioriteit nr 1, maar aangezien dit al de tweede wedstrijd was van het Bakelandtcriterium en ik de eerste al gemist had, was er niet veel keuze meer. Er zouden ook veel mensen eens de wenkbrauwen gefronst hebben mocht ik niet deel genomen hebben. En het is ook een thuiswedstrijd , nietwaar. Toen ik besloten had om deel te nemen was er nog de vraag : Aan welk tempo ? Vollen bak , met kans op een blessure of op een rustiger tempo ? Aangezien ik niet blessure gevoelig ben en Dirk vorig jaar ook doorgelopen had ( met een schitterende tijd op de marathon het volgende weekend.)ging ik lopen wat ik waard was. Ik wou een betere tijd dan vorig jaar en zou zeer tevreden zijn met  een tempo van 3'40"/km.

Voor de wedstrijd hier en daar eens een "klaptje " gedaan. Zo ook met Marijke Guillemyn . Volgens de uitslag van de Nacht van Vlaanderen was haar man Dirk een plaats voor mij en dit  in een tijd van 2:50 hr. Nu had ik hier en daar al gehoord dat dit niet juist was en wou ik eens weten wat er van waar was. Aan km 30 was hij uit de wedstrijd gestapt en de kortste weg naar Torhout genomen. Bij het indienen van zijn nummer was hij blijkbaar te dicht bij de electronische mat gepasseerd en was hij zo opgenomen in het klassement. En zo schuiven we allemaal een plaatsje op ( 13de ipv 14de)

Aan de start stond ik vlakbij " Christo" Fieuw,omdat ik wist dat hij de laatste weken goed aan het vlammen was en ook omdat hij bij een thuiswedstrijd een beetje meer kan.De start was razendsnel, voor mij een rode vloed van Dapalo-lopers. De eerste kilometers liepen we aan 18km/hr. Ik was mij al aan het afvragen hoelang Christo dit ging volhouden. Halverwege de eerste ronde kwam Dimitri Sabbe bij ons en die liep onmiddelijk het gat dicht op de sterke kopgroep. Ik was al blij dat ik daar aan het staartje kon bungelen. Het laatste stuk van de eerste ronde versnelden ze weer ( geen tegenwind meer...) en moest ik lossen, maar ik was niet alleen. Christo had het ook moeilijk.De tweede ronde heb ik de kop genomen en mijn tempo blijven lopen, ik hoorde Christo vlak achter me lopen. Aan het begin van de derde ronde kwamen er nog 2 Dapalo's bij ons.  Er was er eentje die nog een tandje bijstak en ik probeerde mee te gaan. Maar ik voelde dat het te rap ging en ik mezelf ging opblazen. Tijdens de 4de ronde wou ik een slokje drinken, maar dat beviel me slecht. Ik was een beetje naar adem aan het happen, toen Christo zijn versnelling plaatste, ik wou mee gaan , maar kreeg vervelende steken in mijn zij en moest een tandje terugschakelen. Dit duurde een halve ronde . De laatste ronde kon ik dan weer aan mijn tempo van 3'35" lopen. Uiteindelijk kwam ik aan in 41'10", als 13de, op 20 seconden van Christo. 1' 20" sneller dan vorig jaar. Een gemiddelde snelheid van 3'36"/km. Dus was ik redelijk tevreden. Dat ziet er goed uit voor volgende week. Achterna nog nog gesproken met Christo en hij is in feite al goed bezig met het Criterium. Was al aan het rekenen en het tellen , wie voor ons was, enz. Ik was er een beetje van geschrokken dat hij er zo mee bezig was. Voor mij is het gewoon een paar wedstrijden zonder dat ik rekening hou met algemeen klassement. Maar eerst is er nog IFF....

22:48 Gepost door wouter in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Na mijn dichte (onverwachte) ereplaats in Bikschote lijkt het me logisch om voor een mooi klassement te gaan voor eigen publiek! In de Trimardloop wil ik er weer staan!!

Gepost door: Christoph | 08-09-09

De commentaren zijn gesloten.