19-10-09

Vredesloop te Ieper.

Yo,

hier nog eens een beetje nieuws. Aangezien ik de laatste weken gewoon "onderhoud" doe van de conditie en dit geen spectaculaire trainingsessie's zijn, had ik niet zoveel nieuws. Enkele weken geleden vroeg Filiep Vanderkerckhove mij of ik mee wilde lopen met de Vredesloop. Hij had gezien dat er een clubklassement was en samen met Eddy en ik konden we wel eens dicht zitten. Ik was toch van plan om 1 keer per maand een wedstrijd te lopen en dit kwam goed uit.

Filiep had al enkele keren op stukken van het parcours gelopen.Hij zei dat het niet te onderschatten was :Halverwege enkele klimmetjes en veel draaien en keren op onverharde wegen. We hadden op training bekeken welke tijden er mogelijk waren. Ik had een klein uurtje in gedachten.( 57 of 58 minuten), ik had wel nog nooit een 10 mijl wedstrijd gelopen. Eddy die ging proberen om mijn tempo te volgen...

Eventjes voor de start kwam ik Didier Verstraete tegen , en hij had geen stem meer . Anders voelde hij zich wel in topvorm en zag het wel zitten om te winnen.Tijdens het opwarmen de " tegenstand" bekeken: Jef Smits  (winnaar geweest van IFF-marathon)en die had ook enkele medelopers mee, de joggingsclub van Warneton was er ook met een grote delegatie.

Aan de start kwamen al de kleppers op de eerste rij te staan :Paul Decorte, "good friend and partner in crime " Filip Deruwez, onze Filiep en nog enkele onbekende lopers.Ik had me op de tweede rij verstopt...Ik had me voorgenomen om aan een gelijkmatig tempo te lopen van 3"40'/km, ik wist dat ik dat tempo lang kon volhouden,met in gedachte de waarschuwing van Filiep ( zwaar parcours). De start verliep niet te snel , iedereen was een beetje aan het denken aan de afstand. Na twee km liepen we met een groepje van 4 , kort achter Filiep en Smits Jef. Didier liep daar nog een stukje voor samen met 2 anderen in zijn kielzog. Ik liep samen met de 2 "Flips", Filip Deruwez en Philippe Verleyen en nog een derde loper .Nadat we de baan Ieper -Wijtschate kruisten , had ik plots een gaatje op de anderen , onze onbekende derde loper kwam terug , maar de "Flips" moesten lossen. Kort daarna doken we het domein van de Palinckbeek binnen. Na een kilometer in het bos, kregen we een ferme helling op ons menu. De fietser die voorreed om de weg aan te geven moest eventjes van haar mtb en wij snelden haar voorbij. Allez snellen, het was meer strompelen, zo stijl was die klim. De volgende km bleven we goed samen en losten we elkaar goed af. Het gaatje met de anderen werd groter. Nadat we Hill 60 gepasseerd waren hoorde ik iemand terug komen.Was het één van de "Flips"? Neen een oudere loper stoomde ons plots voorbij. We besloten om ons karretje aan te hangen. Maar enkele km verder en na een paar bergopjes kreeg ik plots een dipje en moest de anderen laten gaan.Onze oudere loper versnelde nog meer .Uiteindelijk had hij meer dan een minuut voor. Ik hervond enkele km verder  mijn 2de adem. De lopers achter mij waren ver genoeg achter en ik kon een beetje geruster ademen. Aan de laatste km kwam Patje Menu me nog een beetje aanmoedigen. De laatste honderden meters nog eens goed doorgetrokken.Ik was binnen in 1 uur en 20 seconden. Dit over een afstand van 16,17 km ( Garmin). Op de Garmin had ik een gemiddeld tempo van 3'44"/km. 4 seconden trager dan ik gehoopt had , maar het parcours was zeer prachtig om te lopen , maar het was inderdaad lastig.Door de vele klimmetjes en het draaien en het keren, en de afwisselende ondergrond. Uiteindelijk wonnen we met glans het clubklassement: Filiep werd 5de, ik eindigde als 9de en onze Eddy ( had ferm afgezien) werd 23e. Filip Deruwez was deze keer een minuutje achter op mij. Elk op zijn beurt een minuutje....Hier nog een foto van vlak voor de aankomst.

DSC01931

 

21:43 Gepost door wouter in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat met je prestatie. Ik zag je al een paar keer vooraan in de uitslagen staan in de wedstrijden die ik ook meeliep en mijn vrouw maakte er mij attent op dat onze Milan vorig jaar bij Birte in het St. Michielsschooljte zat.

Gepost door: Ryckaert Geert | 21-10-09

... Sterk bezig! Ik zie je in de uitslag tussen heel sterke lopers staan. Ga je niet lopen in Ploegsteert?

Gepost door: Christoph | 27-10-09

De commentaren zijn gesloten.